Bouw & wonen

Wat zijn de verschillende soorten dakbedekkingsdiensten?

Daken van huizen, gebouwen en constructies hebben vele lagen. Sommige daken hebben een basis van mortel die in elkaar wordt gestoken, terwijl andere lagen flexibeler zijn en bestaan uit een buitenste laag, een middelste laag en een laag dakspanen die van verschillende materialen kunnen zijn gemaakt, zoals asfalt, hout, leisteen, gegoten beton, klei, en de lijst gaat maar door en door. Er zijn dakdekkers die hun werk al meer dan vijftig jaar doen en nooit aan het werk lijken te komen. In feite zijn sommige van de aannemers die begonnen met het leveren van dakbedekking diensten voordat teer en grind daken werden gemaakt zijn nu de grootste en meest succesvolle bedrijven in hun vakgebied. Dus waarom krijgen sommige dakdekkers die hun diensten aanbieden nog steeds het werk niet gedaan?

Eigenlijk zijn teer- en grinddakbedekking en funderingsleggers net het tegenovergestelde van dakdekkers. Meestal is het het verschil in de vaardigheden, kennis rotor, apparatuur roosteren en talent-standaard voor de verschillende verhalen. Wanneer men denkt aan de woorden “aannemer”, denkt men meestal aan de algemene of het grote dakdekkersbedrijf dat dakbedekkingsdiensten verleent. Vroeger werd dakwerk gedaan door arbeiders met Scherpe handen en veel arbeid. Aannemers, met andere woorden dakdekkers, werden ingeschakeld om daken te repareren, te bouwen en te installeren. Echter, de taken die nodig zijn reparatie en bouwen zijn niet allemaal hetzelfde. Er zijn een aantal oude dakbedekking banen die repetitieve van aard zijn.

Platte daken worden ook wel dakbedekking op afschot of plat dak genoemd en zijn een van de oudste soorten daken op de markt. Platte daken zijn niet meer dan een enkele plaat van plooibare mortel of een bedekkingssysteem met aan weerszijden een niet-gespannen dakbedekkingsvilt. Dit type daksysteem wordt meestal aangetroffen in horizontale gebouwen die vlakke dakhellingen vereisen maar geen dakfosforen kunnen aanvaarden. Op het platte dak worden verstevigingen aangebracht om het dak aan te passen en een steviger of “gelaagd” oppervlak te verkrijgen. Deze verstevigingen worden aan de dakconstructie bevestigd.

Een ander type plat dak is het gemodificeerde platte daksysteem, ook wel latex, green top of meerlaagse dakbedekkingsystemen genoemd. Het belangrijkste ingrediënt van een gemodificeerd plat daksysteem zijn lagen van speciaal duur rubber, de zogenaamde geïmpregneerde barrières.

Deze lagen zijn 5/8″ dik en zijn door het gebruik van deze rubber barrières bestand tegen opkrullen en andere vormen van cupping. Het is zeer belangrijk dat deze lagen zeer dicht op elkaar worden gelijmd omdat de rubberlagen moeten beschermen tegen elke mogelijkheid van cupping. Deze aangepaste platte daksystemen zijn zeer duur om te installeren en ze hebben een kortere levensduur. U zult merken dat zelfs een gloednieuw systeem al snel na de installatie zal gaan krullen. Een economisch alternatief zou een dakpannen daksysteem zijn, met de mogelijke uitzondering van een leien shingle dosis die bijzonder duurzaam is. Met of zonder leien dak, ik heb voorbeelden gezien van gelijkmatig in elkaar gelegde dakpannen die bestand zijn tegen omkrullen.

Ik hoop dat dit voldoende informatie is om een basisbegrip te krijgen van de verschillen tussen een dakdekker en een dakbedekkingsaannemer. De meeste huiseigenaren zouden beter af zijn met het inhuren van een dakdekker om de werkelijke grotere dakbedekkingsklussen af te handelen. Aannemers met goed opgeleide, competente werknemers zijn meestal productief, gericht op klantenservice, en leveren de benodigde materialen in kleinere partijen. U krijgt de beloning van een kwalitatief goede installatie. Aannemers bieden materialen aan per vierkante voet, wat financiering zeer aantrekkelijk maakt.

In het algemeen, afhankelijk van het soort dak dat moet worden ontworpen, voeren dakdekkers het werk uit als een parttime bedrijf of zelfs als een voltijdse baan. Verschillende aannemers doen dakbedekking als een part-time bedrijf. Als u wilt dat het werk wordt uitgevoerd door een aannemer, dan zal het werk in de meeste gevallen worden omgezet in een aangenomen werkopdracht, waarin de aannemer ermee instemt om al het werk uit te voeren, inclusief het uitbesteden aan andere gekwalificeerde dakdekkers.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *